info@kootstrarijopleidingen.nl088-980030006-21838761

Camper Rijbewijs C1

Met het Camper rijbewijs C1 mag je een vrachtauto besturen waarvan de maximum massa ligt tussen de 3500 kg en 7500 kg. Het rijbewijs is 5 jaar geldig. De minimum leeftijd om rijbewijs C1 te mogen halen is 18 jaar.

De rijopleiding voor het C1 rijbewijs bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Voordat je aan de praktijk kunt beginnen moet je eerst theorie-examen doen. Het theorie-examen bestaat uit meerkeuze vragen. Het theorie-examen is M1. Zie webshop voor theoriepakketten met online proefexamens.

Ook dien je voor het praktijkexamen medisch goedgekeurd te zijn door een arbo arts. Deze keuring is verplicht voor het praktijkexamen van het CBR.

Praktijk
De praktijk bieden wij in een dagopleiding of anderhalve daagse opleiding aan. Op de opleiding behandelen we de controles, het rijden en de bijzondere manoeuvres die je moet kunnen uitvoeren. Aansluitend doe je praktijkexamen.

De dagopleiding is voor kandidaten met meerdere jaren ervaring op een groter voertuig / camper. Bij twijfel plannen we in overleg een intake.

Theorie
Als het theorie-examen behaald is en je bent goedgekeurd door het CBR mag het praktijkexamen voor het C1 vrachtwagenrijbewijs aangevraagd worden. Het theoriecertificaat is 2 jaar geldig.


Gezondheidsverklaring en medische keuring

Een Gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Via mijn.cbr.nl mag je de Gezondheidsverklaring invullen en betalen met I-deal. Na maximaal 5 werkdagen krijg je via mijn.cbr.nl een bericht van het CBR met het keuringsverslag. Deze print je uit en neem je mee naar de Arbo arts (medimark.nl) voor de medische keuring. De Arbo arts zal de verklaring aanvullen en ondertekenen. Het keuringsverslag mag opgestuurd worden naar het CBR.

Voor meer informatie zie, http://www.cbr.nl/gezondheidsverklaring


Tarieven C1 camperrijbewijs incl. BTW
Dagopleiding 6 uur rijlessen + praktijkexamen €       995,00
10 uur rijlessen + praktijkexamen €    1.350,00
Intake C1 €       190,00

Voor meer informatie over het vrachtwagenrijbewijs bel dan 088-9800300 of vul het contactformulier in

 

Meer informatie