info@kootstrarijopleidingen.nl088-980030006-21838761

Voor wie is de code 95 opleiding?

De code 95 beroepsopleiding is verplicht voor iedereen die beroepschauffeur wil worden op een vrachtwagen en/of bus. Zonder het certificaat mag je dit beroep officieel niet uitoefenen. Ambieer je een carrière als chauffeur? Dan is het zaak dat je dit certificaat haalt.

Als je geslaagd bent voor de examens en toetsen wordt de code op je rijbewijs bijgeschreven. De code op je rijbewijs is vijf jaar geldig en iedere vijf jaar kan deze verlengd worden door nascholing.

Over de opleiding

Voor het halen van het code 95 certificaat (basiskwalificatie) doe je een theorie examen bij het CBR en twee praktijktoetsen bij Dek – Kootstra opleidingen. Je doet dit voor vrachtauto en/of voor bus. Wil je de code op beide rijbewijzen laten bijschrijven dien je dus in totaal vier praktijktoetsen en vier theorie examens te doen. En te halen natuurlijk!

Code 95 behouden

Om beroepsmatig te kunnen blijven moet je iedere 5 jaar jouw Code 95 verlengen. Hiervoor volg je 35 uur nascholing waarvan minimaal 7 uur praktijktraining moet zijn. Zie onderstaand een overzicht van de geplande nascholingen code 95.

Over ons

Om onze positie in de opleidingenmarkt sterker te maken zijn we voor de beroepsopleidingen een voor West-Brabant unieke integrale samenwerking aangegaan met Dek Opleidingen. Collectief vergroten we ons bereik in de regio Breda en Tilburg en door deze samenwerking kunnen we zo’n 120 verschillende opleidingen aanbieden. We verzorgen diverse rijbewijzen, code 95 trainingen en een ruim aanbod aan logistieke- en veiligheidsopleidingen.

Cursussen Breda

VCA
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu voor aannemers en dient als basis voor een gezonde en veilige dagelijkse werkomgeving.

BHV Basis
Tijdens deze BHV basiscursus leer je over verschillende onderwerpen wat betreft hulpverlening. Zo is de BHV binnen het bedrijf waar jij werkt goed georganiseerd.

E-Learning
Je kunt de nascholingscursussen ook via E-learning volgen. Dit bestaat uit een deel zelfstudie en een klassikale theorieles of praktijkdeel. De E-learning bestaat uit 4,5 uur en het klassikale gedeelte uit 2,5 uur. Bij een praktijkopleiding met E-learning duurt het praktijkgedeelte 4 uur.

In-company
Het is mogelijk om de nascholingscursussen op jullie locatie te verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden / prijzen van de trainingen? Vul dan het contactformulier in of bel naar 088-9800300.

Meer informatie?

  Data Code 95 cursusagenda

  Datum Tijd Cursus Prijs
  10/10/2023 8:00 - 16:00 VCA Basis / VOL (1-daagse) op aanvraag- Aanmelden
  16/11/2023 8:00 - 11:45 E-learning: Laden & lossen, rijden& rusten, digitale tachograaf op aanvraag- Aanmelden
  16/11/2023 12:15 - 15:45 E-learning: Professionele verkeersdeelname & actuele verkeerskennis op aanvraag- Aanmelden

  Waarom het Code 95 certificaat halen bij Dek - Kootstra Opleidingen?

  • Starten wanneer het jou uitkomt
  • Aangesloten bij subsidie instellingen
  • Aantrekkelijke prijzen en geen verrassingen achteraf
  • Zeer ervaren en professioneel
  • Expert in versnelde opleidingen
  • BTW vrijstelling voor particulieren
  T 088-9800300 / M 06-21838761