info@kootstrarijopleidingen.nl088-980030006-21838761

Over Kootstra Rijopleidingen

Voor de beroepsopleidingen bieden wij meer dan 120 opleidingen aan. Wij verzorgen het rijbewijs voor de vrachtwagen maar ook VCA, ADR, code 95 en nog vele andere opleidingen. De opleidingen worden in-company gegeven of op de vestigingen in Breda, Bergen op Zoom of Goes. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen en nemen wij spoedig contact met u op. Wij verzorgen de C en CE opleidingen in samenwerking met Dek Opleidingen.

De Opleiding

Als je een voertuig wilt besturen wat zwaarder is dan 3500kg dan heb je een vrachtwagenrijbewijs (C) nodig. Het behalen van het C-rijbewijs bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerste dien je de theorie M 1 te behalen, daarna staat uiteraard het praktijkgedeelte op de agenda. Hieronder leggen we per onderdeel uit wat het inhoud en waar je rekening mee moet houden. Mocht je als beroepschauffeur aan de slag gaan dan is het ook belangrijk dat je de Code 95 behaalt, dit bestaat uit 2 theorievakken en 2 toetsen.

Medische vrijgave CBR

Iedereen die een rijbewijs in de categorie C en/of CE wilt behalen moet een medische keuring ondergaan. Wij raden je aan deze keuring al in een vroeg stadium te laten uitvoeren. De tijd die verstrijkt tussen het moment van keuren en het hebben van een geschiktheidsverklaring van het CBR, is afhankelijk van uw medische toestand. Het opleidingstraject hoeft door een vroege keuring geen onnodige vertraging op te lopen.

Hoe vul je jouw gezondheidsverklaring in? Ga naar: mijn.cbr.nl dan inloggen met je digid. Nu kun je de Gezondheidsverklaring CBR groot rijbewijs invullen en per iDEAL betalen. Binnen 2 weken krijg je een medisch advies van het CBR. Met het advies ga je naar een ARBO keuringsarts. De uitslag van de keuring wordt door de ARBO arts digitaal doorgegeven aan het CBR.
Let op! Zonder deze verklaring kan geen praktijkexamen aangevraagd worden.

Theorie

De theorie bestaat uit 1 of 3 vakken, afhankelijk of je wel of niet beroepsmatig gaat rijden. Deze vakken zijn RVM1 verkeer en techniek en voor de code 95 M2 administratie en M3 administratie casuïstiek .
Wij verzorgen maandelijks een theorie opleiding in Breda. Klik op deze link voor data.

Ook is het mogelijk de theorie onderdelen te behalen middels zelfstudie, wij bieden daarvoor een zelfstudiepakket aan.

Praktijk vrachtwagen (C)

Voorafgaand aan de opleiding wordt er alvast een start gemaakt met de praktijk door middel van een intest. Dit om een snelle voortgang van de opleiding te stimuleren en om het kostenplaatje in kaart te brengen. Dit wordt gezien als de eerste 2 praktijklessen. Onze instructeur kijkt tijdens deze intest naar wat je al kunt, naar het leertempo en naar de motivatie. Op basis daarvan krijg je een advies over het aantal benodigde lessen om op examen niveau te komen.
Na het rijden van de intest, het behalen van de theorie onderdeel RVM1 en na medische vrijgave door het CBR mag je aan de slag met de praktijklessen voor het vrachtwagenrijbewijs. Je kunt kiezen voor een spoedopleiding in enkele dagen, maar ook 1 of enkele lessen per week rijden. Dit is afhankelijk van jouw wensen, jouw beschikbaarheid, de beschikbaarheid van examens bij het CBR en onze beschikbaarheid. We maken in overleg een passende planning voor je.

Praktijk toetsen code 95

Praktische toets: je dient in de praktijk uit te voeren wat je tijdens de opleiding M2 en M3 hebt geleerd. Onder andere het laden/lossen van een voertuig en het invullen van een schadeformulier komen hierbij aan bod.
Toets Besloten Terrein: tijdens de cursus leert je binnen bepaalde afmetingen en tijd een aantal manoeuvres uit te voeren op een afgesloten terrein.

Meer informatie?


  Ik wil:


  Ik ben

  Waarom het vrachtwagenrijbewijs halen bij Kootstra Opleidingen?

  • Theorieopleidingen in 1 week of ’s avonds
  • Starten wanneer het jou uitkomt
  • Moderne leswagens
  • Aangesloten bij subsidie instellingen
  • Aantrekkelijke prijzen en geen verrassingen achteraf
  • Zeer ervaren en professioneel
  • Expert in versnelde opleidingen
  • Rijopleidingen op maat
  • Hoog slagingspercentage
  • Ondersteuning door Rijles app en online planning
  • BTW vrijstelling voor particulieren
  T 088-9800300 / M 06-21838761