info@kootstrarijopleidingen.nl088-980030006-21838761

Vrachtwagen

Over ons

Om voorop te blijven lopen in de opleidingsbranche zijn we voor de beroepsopleidingen een voor West-Brabant unieke samenwerking aangegaan met Dek Opleidingen. Samen vergroten we ons bereik in de regio Breda en Tilburg en door onze krachten te bundelen kunnen we zo’n 120 verschillende opleidingen aanbieden. We verzorgen diverse rijbewijzen, code 95 trainingen en een ruim aanbod aan logistieke- en veiligheidsopleidingen.

De Opleiding

Als je een voertuig wilt besturen wat zwaarder is dan 3500kg dan heb je een vrachtwagenrijbewijs (C) nodig. Het behalen van het C-rijbewijs bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerste dien je de theorie te behalen, daarna staat uiteraard het praktijkgedeelte op de agenda. Hieronder leggen we per onderdeel uit wat het inhoud en waar je rekening mee moet houden. Mocht je als beroepschauffeur aan de slag gaan dan is het ook belangrijk dat je de Code 95 behaalt, dit bestaat uit een 3e theorievak en 2 toetsen.

Medische vrijgave CBR

Iedereen die een rijbewijs in de categorie C en/of CE wilt behalen moet een medische keuring ondergaan. Wij raden je aan deze keuring al in een vroeg stadium te laten uitvoeren. De tijd die verstrijkt tussen het moment van keuren en het hebben van een geschiktheidsverklaring van het CBR, is afhankelijk van uw medische toestand. Het opleidingstraject hoeft door een vroege keuring geen onnodige vertraging op te lopen.

Hoe vul je jouw gezondheidsverklaring in? Ga naar: mijn.cbr.nl dan inloggen met je digid. Nu kun je de Gezondheidsverklaring CBR groot rijbewijs invullen en per iDEAL betalen. Binnen 2 weken krijg je een medisch advies van het CBR. Met het advies ga je naar een ARBO keuringsarts. De uitslag van de keuring wordt door de ARBO arts digitaal doorgegeven aan het CBR.
Let op! Zonder deze verklaring kan geen praktijkexamen aangevraagd worden.

Theorie

De theorie bestaat uit 2 of 3 vakken, afhankelijk of je wel of niet beroepsmatig gaat rijden. Deze vakken zijn RV1 verkeer en techniek, R- of V2C administratie en V3C administratie casuïstiek (CODE 95).
Wij verzorgen maandelijks een theorie opleiding. Ook is het mogelijk de theorie onderdelen te behalen middels zelfstudie, wij bieden daarvoor een zelfstudiepakket aan.

Praktijk vrachtwagen (C)

Voorafgaand aan de opleiding wordt er alvast een start gemaakt met de praktijk door middel van een intest. Dit om een snelle voortgang van de opleiding te stimuleren en om het kostenplaatje in kaart te brengen. Dit wordt gezien als de eerste 2 praktijklessen. Onze instructeur kijkt tijdens deze intest naar wat je al kunt, naar het leertempo en naar de motivatie. Op basis daarvan krijg je een advies over het aantal benodigde lessen om op examen niveau te komen.
Na het rijden van de intest, het behalen van de theorie onderdelen RV1 en V2C én na medische vrijgave door het CBR mag je aan de slag met de praktijklessen voor het vrachtwagenrijbewijs. Je kunt bij Dek opleidingen kiezen voor een spoedopleiding in enkele dagen, maar ook 1 of enkele lessen per week rijden. Dit is afhankelijk van jouw wensen, jouw beschikbaarheid, de beschikbaarheid van examens bij het CBR en onze beschikbaarheid. We maken in overleg een passende planning voor je.

Praktijk toetsen code 95

Praktische toets: je dient in de praktijk uit te voeren wat je tijdens de opleiding V2C en V3C heeft geleerd. Onder andere het laden/lossen van een voertuig en het invullen van een schadeformulier komen hierbij aan bod.
Toets Besloten Terrein: tijdens de cursus leert je binnen bepaalde afmetingen en tijd een aantal manoeuvres uit te voeren op een afgesloten terrein.

Inschrijven


    Ik wil:


    Ik ben