info@kootstrarijopleidingen.nl088-980030006-21838761

Autisme / ADHD begeleiding

Rijschool Kootstra Rijopleidingen is een door Spectrum Nederland erkende autorijschool voor kandidaten met autisme, ADHD en aanverwante problemen in Breda en omgeving.

Met erkende rijinstructeurs in Breda en omgeving bieden bij kandidaten met een vorm van autisme of ADHD een rijopleiding aan die aansluit bij de kandidaat.

Stap voor stap naar jouw rijbewijs!
We starten de rijopleiding met een intake. Tijdens deze intake bespreken we met je op welke wijze jij het prettig vindt om les te krijgen en met welke zaken we rekening moeten houden tijdens de rijopleiding. Tijdens de intake rijd je ook een proefles, om te zien of het klikt met jouw rijinstructeur.


Praktijk

De instructeur leert jou stap voor stap alle kneepjes van het autorijden, hiervoor worden verschillende methoden gebruikt.
Op ongeveer 2/3 deel van jouw opleiding, wordt een tussentijdse toets gepland. Tijdens de tussentijdse toets maak je kennis met het CBR en ga je samen met de examinator en jouw instructeur een route rijden. De examinator beoordeelt hoe ver je bent met jouw rijopleiding en geeft advies over het vervolg van jouw rijlessen. Tijdens de tussentijdse toets kunnen de bijzondere verrichtingen worden kwijtgescholden.  De tussentijdse toets bereidt jou goed voor op het daadwerkelijke praktijkexamen.

Als je gediagnosticeerd autisme/ADHD kandidaat bent, zal je zeer waarschijnlijk een medisch onderzoek bij het CBR moeten ondergaan. Kootstra Rijopleidingen kan je hier meer informatie over geven.


Theorie

Het is mogelijk om een klassikale of individuele theoriecursus te volgen. De kosten hiervoor bedragen € 145,- (inclusief examen) voor de klassikale cursus, dit zijn 4 avonden. Individuele begeleiding kost € 125,00 per 3 klokuren. Kijk op onze webshop voor theorieleermiddelen en om proefexamens te oefenen. Kijk op: www.kootstrarijopleidingen.nl


Tarieven

Neem voor informatie over de tarieven contact op met de rijschool. Zij kunnen je informeren over de lesprijs voor deze opleiding en het speciale rijlespakket.

_____________________________________________________________________________________

Gezondheidsverklaring

In de gezondheidsverklaring staan vragen over je gezondheid. De gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) mag via mijn.cbr.nl ingevuld worden met je digid code. Als de gezondheidsverklaring is ingevuld en deze wordt akkoord bevonden door het CBR dan kunnen we voor jou een praktijkexamen inplannen. Advies is om de gezondheidsverklaring gelijk na de eerste rijles in te vullen!

Meer informatie?

Vul voor meer informatie onderstaand contactformulier in.